Welkom bij Rotary Club Amsterdam-Arena

Wie zijn wij?

Rotary Club Amsterdam-Arena is in 2008 opgericht in Amsterdam Zuidoost. Wij zijn onderdeel van het internationale Rotary netwerk met meer dan 1,2 miljoen leden over de hele wereld.


Onze club benadert het Rotary gedachtengoed op een innovatieve en hedendaagse wijze. Dat kenmerkt zich door een diversiteit op het vlak van leeftijd, geslacht en etniciteit die kenmerkend is voor samenleving in de regio waar wij actief zijn. Een goede weerspiegeling van de diversiteit die zo kenmerkend is voor Amsterdam Zuidoost. 


De leden zijn pragmatisch ingestelde en gedreven professionals die vrijwillig hun tijd en talenten inzetten om de maatschappij verder te helpen. Service above self!


De focus van de club ligt op het steunen van initiatieven ten behoeve van talentvolle jongeren in een achterstandssituatie. Dit bereiken wij door inzet van onze kennis, kunde en netwerk, in de breedste zin des woord.


CONTACT

Onze projecten in 2017:

  • Fundraising samen met Rotary Club Blauw door middel van een sloepentocht  tbv de Favelas in Brazilie
  • Voor het AssielZoekersCentrum in de voormalige Bijlmer Bajes verzorgt onze mondhygiene specialist, Patricia Sweet, met collegae een dag gratis behandeling
  • Benefiet Jeugd Theater School ZO en Jeugd Cultuur Fonds Amsterdam wordt door ons op ondersteund met kennis, kunde en netwerk
  • Er wordt op niet-fianciele gronden samengewerkt met een bestaand initiatief gericht op het verzorgen en bereiden van gratis voedsel voor daklozen, vluchtelingen en overige groepen die onder de armoede grens leven.
  • Lid Jasmina Bilic wordt gesponsord door individuele leden bij een sponsorloop tbv vluchtelingen (www.nachtvandevluchteling.nl)