© 2023 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Met de club naar Bremen

Afgelopen week vond het jaarlijkse uitje van de Rotaryclub Alblasserwaard plaats. Altijd leuk! Dit jaar was Bremen in Duitsland de bestemming.


Donderdagmorgen 13 april door de stromende regen naar Hoornaar. Het regent dat het giet. Iedereen blijft in de auto zitten, in de hoop dat het op korte termijn minder nat wordt… Nee dus. Uitstappen, spullen onderin de bus en een plekje zoeken.

Iedereen is er, Coby telt haar schaapjes. De rit vangt aan met het gebruikelijke ritueel van de instructies en het voorstellen van de buschauffeur. Hij blijft de komende dagen bij ons en rijdt ons kordaat naar de gewenste bestemmingen.

Coby holt en vliegt heen en weer en maakt het iedereen naar de zin. Robert blijft de rustige rots in de branding en verricht, net als sommige leden van de club, de nodige hand- en spandiensten. Koffie, thee, hapjes, iets lekkers bij de koffie.

In Tecklenburg hebben we een Mittagspause en krijgen een zogenaamde ‘kalte platte’. Die smaakt prima; begeleid door pianoklanken uit de eetzaal. Daarna gaan we door naar Bremen. Aangekomen bij het Parkhotel kijken we onze ogen uit! Wat een prachtig hotel, mooie kamers en een hartelijke ontvangst.

We gaan of lopend of met de bus naar het oude centrum van Bremen en krijgen een rondleiding door het Rathaus. Daarna terug naar het Parkhotel, even een drankje aan de bar en 's avonds een diner buffet in het hotel. Super!

Vrijdagmorgen staat wederom Bremen op het programma en bezoeken we met een gids de Bremer Dom en de stad. Leuk en interessant; waarna iedereen de mogelijkheid aangrijpt om op eigen gelegenheid de stad verder te ontdekken. Van de vele winkels tot aan het beklimmen van een van de Bremer Dom torens aan toe. Daarna een rondleiding door de Ratskeller uit het jaar 1405. Een bijzonder indrukwekkende ruimte, boordevol (wijn-)historie.   

De Ratskeller is ook de plaats waar we 's avonds met elkaar heerlijk eten en waar Coby door voorzitter Cynthia in het zonnetje wordt gezet, voor haar inzet en medewerking.

Zaterdagmorgen na een heerlijk ontbijt met de bus naar Schuppen Eins, het Zentrum fur Automobilkultur und Mobilitat, een prachtige locatie die je terugbrengt naar vroegere tijden toen de pakhuizen werden benut voor de opslag op goederen en nu een andere functie krijgen, zoals het Zentrum, kantoren, bedrijven en woningen. Tijd voor de groepsfoto, in een historische en sfeervolle omgeving. 

Daarna lunch in de buurt van het Zentrum en hiervandaan het vertrek naar Nederland. Met een tussenstop zijn we rond 18.00 uur weer terug in Hoornaar. Het waren een paar prachtige dagen.