© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Diversity, Equity & Inclusion (DEI)

Waarom inclusie zo belangrijk is

Omdat maatschappelijke vraagstukken steeds meer complex, onvoorspelbaar en verweven zijn, merken we dat we met een meer open mindset voor andere perspectieven beter in staat zijn om te leren en toegerust zijn om met complexiteit om te gaan. Diversiteit is nog geen inclusie, empowering girls is een onderdeel van inclusie, en inclusie hebben we hard nodig om te doen wat we bij Rotary al heel lang doen en waar we nog beter in kunnen worden: continu lerend werken aan complexe vraagstukken ten dienste van iedereen. Om die reden hebben we besloten om met de werkgroep DEI en empowering girls als een geheel verder te gaan. 

Bewustwording en concrete hulp

We helpen clubs bij hun vraag wat inclusie is, hoe zij daarin staan en wat het voor hen betekent, en hoe ze tot actie kunnen komen en deze benadering kunnen toepassen in concrete projecten. Een voorbeeld daarvan zijn de projecten op Bali die we vanuit Rotary ICC Nederland-Indonesië stimuleren: samen op gelijkwaardige wijze kennis delen en leren van elkaar, waarbij het werk ook in de toekomst voortgezet wordt door volgende generaties. 

Wat heb je nodig?

Het begint bij de vraag wat je als club wilt bereiken en hoe inclusie je daarbij kan helpen. We dragen deze mindset uit met workshops, met gesprekken en vooral door projecten te kiezen en uit te voeren waarbij we in de praktijk met een inclusieve mindset aan de slag zijn. Inclusie is namelijk geen doel op zichzelf, maar een manier van kijken en werken die ons helpt om ons werk te doen. En daar steeds beter in te worden. 

Voorzitter: Youetta de Jager

Leden: Coen Hoencamp, Marilyn Newalsing

contact: youetta@yahoo.co.uk