© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Magie

De magie van de maand

  • In elke nieuwsbrief willen we een paar nieuwe leden welkom heten. Ken jij een nieuw lid dat je graag zou willen aanmelden voor een plekje in de nieuwsbrief? Mail de gegevens naar klerkx.r@kpnmail.nl
  • Wij beginnen met twee kanjers van dames, die onlangs RC Houten zijn komen versterken:

Priscilla de Rooij – RC Houten sinds februari 2024

Logistieke dienstverlening

Rotary was voor mij niet onbekend omdat wij zakelijk al jaren meewerken aan het Rotary Truck Festival Houten. Ik had niet verwacht dat een ontmoeting daar tot dit mooie lidmaatschap zou leiden. Vanaf de eerste kennismaking met de leden van deze club voel ik mij hier enorm welkom. Het mooie van deze club vind ik dat mensen met verschillende achtergronden en van diverse leeftijden samen de community willen dienen en zich zo inzetten voor anderen. De gezellige en positieve sfeer in deze groep geeft energie om tot nieuwe initiatieven te komen. Ik ben daarom ook erg verheugd binnen deze club mijn steentje bij te dragen. 

Marjolijn Jakobs-Hiemstra – RC Houten sinds februari 2024

Advocaat en MfN registermediator

Sinds afgelopen februari jl. ben ik lid van de RC Houten. Een vriendin van mij was vlak daarvoor lid geworden, als eerste vrouw bij onze club. Zij vroeg mij of dit niet ook wat voor mij was. Ik was heel benieuwd en na een kennismakingsavond was het besluit snel genomen. Het is bijzonder om deel uit te maken van een groep gepassioneerde mensen die betrokken zijn bij anderen en daar ook zorg voor hebben. Onderlinge verbondenheid en vertrouwen zijn de basis. Ondanks het feit dat ik nog maar kort lid ben, is dat al vanaf het eerste moment kraakhelder geweest en dit is mooi om te ervaren. Mijn motivatie om lid te worden van de Rotary Houten was en is de mogelijkheid om zo een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de samenleving en om hulp te kunnen bieden, samen met de anderen, daar waar dit nodig is. Daarnaast is het zeer gezellig met elkaar, ook niet onbelangrijk!

Magie in de praktijk

Rotary Dorpsgolf Barneveld

Op 7 september 2024 vond de 11e editie van de Rotary Dorpsgolf Barneveld plaats met een prachtige opbrengst voor lokale goede doelen die de organisatie langdurig en duurzaam ondersteunt. Het parcours in het centrum van Barneveld bestond uit 27 uitdagende (midgetgolfachtige) holes met 34 deelnemende flights. Meer weten? www.rotarydorpsgolf.nl

 Jeugd

Ieder jaar zendt ons district jongeren uit en ontvangt ze in het kader van ons wereldwijde Exchange Program. Op 17 augustus is bij ons de eerste jongere aangekomen: Wheel uit Thailand, uitgezonden door de Thaise Rotaryclub Siguare, wordt opgevangen door Rotary Scherpenzeel-Woudenberg.

Haar ouders brachten Wheel in Bangkok naar het vliegtuig en een delegatie van de club haalde haar (derde van links) op Schiphol op.

Wil je meer weten over uitwisselingsmogelijkheden? Neem dan contact op met Erna van Dijk djc@rotary-d1570.nl (tweede van links), de specialist in ons district Midden-Nederland.

Terug >