© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Priknick levert flinke oogst aan afval op

Voor de zomereditie van Priknick, georganiseerd door RC Purmerend op 1 juni 2024, werden vier vaste locaties gekozen, wat meer tijd bood voor het oprapen van zwerfafval in de eigen buurt.

Hoewel de waterlocatie op de Kanaalkade niet succesvol was, mogelijk door het vroege uur en het tegenvallende weer, beleefde een groepje Rotarians veel plezier met een gehuurde fluisterboot. Opmerkelijk was dat het wateroppervlak opvallend schoon was.

Er werd ook plastic uit de sloten gevist.

Er werd ook plastic uit de sloten gevist. (Foto: aangeleverd)



Ook wethouder Mario Hegger nam de prikstok ter hand. Natuurlijk was er tijd voor een geintje onderweg. (Foto: aangeleverd)

De vaste locaties Purmer Noord en -Zuid en in de namiddag Gors Zuid trokken opnieuw een aantal vaste deelnemers. Na afloop was er voor ieder wat te drinken, groente- en fruithapjes en heerlijke koeken. De algemene indruk van de deelnemers is dat het inderdaad een stuk schoner is geworden in Purmerend. Bijna geen blikjes en plastic flesjes meer. Een lachgas cilinder en een accu in de bosjes waren wel dieptepunten. Met zo’n 50 deelnemers was het weer een geslaagde Rotary Priknickdag. De opbrengst was deze keer 96.5 kg afval. 


Met dank aan: