© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Klussen op Lauwersoog

Rotaryclub Gemert–Bakel/Laarbeek samen met Rotaryclub Dokkum in actie

  

1 / 6

In juni kwamen de leden van Rotaryclub Gemert-Bakel/Laarbeek met ongeveer 60 personen naar Dokkum om hun traditionele lustrumuitje te vieren.

Onderdeel hiervan was dat ze een dag de handen uit de mouwen zouden steken. Er is contact opgenomen met de club Dokkum om samen aan een “klus” te werken.

De werkzaamheden werden verricht bij de KNRM op Lauwersoog vlakbij het prachtige Lauwersmeer gebied in Noord-Oost Friesland. Samen schoffelen en schoonmaken en daarnaast uitleg over de reddingsmaatschappij met de vele vrijwilligers die samen 24 uur per dag klaar staan om te helpen en levens te redden op de Wadden- en de Noordzee.

De beide clubs brengen ook een bezoek aan het in aanbouw zijnde werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog,  naar het ontwerp van het Deense architectenbureau Dorte Mandrup.  Een combinatie van een beleef- en onderzoekscentrum. Een prachtig gebouw, waarbij naast de opvang van zeehonden, educatie over het Wad een grote rol speelt.

 
Ondertussen maakte een deel van de beide clubs  de lunch klaar in het voormalige garnalenfabriekje bij Nes aan de zeedijk. De lunch werd opgeluisterd door een muzikaal duo. In Nes staat een voormalige kerk die omgetoverd is tot volledige ingerichte Theaterkerk die geschikt is voor congres, symposium, toneel en muziek. Hier kregen de leden een uitleg over het bijzondere gebied aan de Waddenkust. 

We kijken terug op een mooie vorm van fellowship. Een spontane actie van Rotaryclub Gemert-Bakel/Laarbeek om contact te zoeken met Rotaryclub Dokkum. Het bestuur en leden hebben er, met succes, een actief en afwisselend dagprogramma van gemaakt. Volop Rotary in Actie!