© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Jongemantelzorgerproject Lelystad

Beach & funweek voor jonge mantelzorgers in Lelystad

 

In de eerste week van de schoolvakantie genoten in Lelystad 24 jonge mantelzorgers van 8 tot 16 jaar van de beach & funweek. In Nederland zijn 5 miljoen mantelzorgers. Daarvan zijn er 650.000 kinderen die helpen bij de zorg voor iemand anders.

Elk jaar maken de twee Rotaryclubs in Lelystad deze watersportweek mogelijk in nauwe samenwerking met Welzijn Lelystad en lokale ondernemers. Voor de kinderen is het een week vol watersportactiviteiten, plezier en ontspanning.  In het gewone dagelijks leven dragen deze kinderen veel verantwoordelijkheid, als kind dat opgroeit met een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid. In de fun- en beachweek is het samenzijn met leeftijdgenoten die thuis hetzelfde meemaken, het delen van ervaringen en het onderling begrip wat het voor de kinderen extra waardevol maakt. Dit jaar kwam zelfs het Jeugdjournaal langs. Daarin leggen de kinderen heel goed uit hoe het is om jonge mantelzorger te zijn en wat de zomerwaterweek voor hen betekent. 

 

KLIK HIER VOOR HET BETREFFENDE JEUGDJOURNAAL EN SPOEL NAAR 11 MINUTEN EN 45 SEC...

 

De Rotaryclubs werven fondsen, organiseren de lunches en vervoer, sommige leden bakken pannenkoeken.  Zij beleven veel plezier aan de actieve bijdragen die ze kunnen doen voor deze speciale week in de zomer. Het versterkt zowel de onderlinge binding als het contact met  de maatschappelijke partners in de stad waardoor Rotary veel te betekenen voor de gemeenschap.