© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

november 1999

Nieuwsbrief november 1999

Rotary Foundation, het maandthema voor november

Allereerst: de penningmeester heeft de brief met verzoek de bijdrage aan Rotary Foundation te voldoen ontvangen. Vriendelijk verzoek: voorkom rapellen en portikosten en maak spoedig de bijdrage over. Ik hoop dat er dit jaar geen enkele club van ons district op de sponsorlijst van Rotary Foundation zal ontbreken. Het district heeft er baat bij. Verder, wij kunnen terugzien op een geslaagde Rofo bijeenkomst in Nijkerk. Diegenen, die er geweest zijn zullen dat zeker beamen. Eén ding, dat aan de orde kwam, wil ik toch nog even vermelden: 90 % van de aanvragen voor een matching grant moet in de eerste ronde terug naar de clubs omdat de formulieren (nu vier pagina’s) niet goed zijn ingevuld. Schakel om dit te voorkomen de districts Rofo commissaris Gé Speelman op tijd in. Het spaart tijd en ergernis.

De Rode Rotary

Getuige de vele e-mails, telefoontjes en brieven, die niet alleen ik, maar ook de andere gouverneurs krijgen, heeft de oprichting van deze PvdA organisatie voor veel opschudding en verwarring gezorgd. Als Nederlandse gouverneurs hebben wij een brief geschreven aan het bestuur van deze organisatie, met het verzoek hun naam te willen wijzigen. Blijkens een artikel uit De Telegraaf van 25 oktober ‘gaan ze daar niet moeilijk over doen’. Wij wachten voorlopig hun reactie af.

Rotary Jubileumactie/KWF

Rotary in Nederland werd in het TV-programma ‘SCOREN TEGEN KANKER’ van 29 oktober jl. bedankt als organisatie, die f. 3.152.000.- voor het KWF bijeen heeft gebracht. Daar mogen we heel trots op zijn. Daarnaast hebben verschillende clubs ook rechtstreeks projecten i.v.m. kankerbestrijding gefinancierd met een respectabel resultaat.

Hulde voor alle inspanningen.

Binnenkort gaan we hierover in de (Rotary)media nader publiceren.

District 1590 Homepage

Er zijn nog steeds Rotarians in ons district die niet weten dat er een D 1590 webpagina bestaat. Voor mij heel begrijpelijk, want tot voor kort wist ik niet eens wat een webpagina was. Maar het is heel handig. Iedere club heeft een eigen ‘site’ op deze pagina. Je kunt daar al je relevante clubnieuws (denk aan acties) op kwijt. Er zijn clubs, die erover denken om een eigen webpagina te maken. Daar gaat veel tijd in zitten. Het is gemakkelijker je kopij in te sturen naar het volgende adres:Rotary.d1590@wxs.nl en het wordt geplaatst.Wil je de homepage bezoeken, toets dan het volgende adres in: http:/www.wxs.nl/~rotary.d1590. Het wachtwoord voor deze pagina is de achternaam van de oprichter van Rotary. Zelfs deze nieuwsbrief staat op de webpagina.. Verantwoordelijk in ons district voor deze commissie zijn Willem Scholte en Johann van den Noort. Zie voor adressen pagina XXV van het Rotaryboek.

Nogmaals GSE

Zoals ik in mijn vorige nieuwsbrief meldde is de teamleider bekend en zal de selectie voor de teamleden 6 november a.s. plaatsvinden. Er zijn voldoende aanmeldingen. Echter op mijn vraag tegen geringe vergoeding een 8-persoons busje ter beschikking te stellen in de maand april 2000, stond de telefoon niet roodgloeiend. Graag daarom een herhaalde oproep.

Gouverneur 2002-2003 gezocht

Alweer een herhaalde oproep, zie mijn bericht in de vorige nieuwsbrief. Denk er zelf eens over na of kijk eens rond in je club, wie eventueel geschikt zou zijn en zou willen. Wij zijn het enige district, dat zo ver vooruitloopt in de benoeming van nieuwe gouverneurs, maar wij menen dat het de continuïteit van het district zeker ten goede komt en dat het voor de betreffende kandidaat prettig en rustgevend is zich tijdig te kunnen voorbereiden en inwerken in dit ‘vak’. Sollicitatiebrieven graag naar mij voor 31 december.

MDJC dag in Lelystad

Op zaterdag 2 oktober vond in Lelystad de MDJC dag plaats. Het was een geanimeerde, goed georganiseerde bijeenkomst, waar ongeveer 300 bezoekers kwamen: zowel CJC-ers als belangstellende ouders en jongeren. Als gouverneur jeugdzaken mocht ik een voorwoord in het programmaboekje schrijven. Ik heb daar- boven gezet ‘Dit wordt een leuke dag vandaag’ en dat werd het ook. Veel informatie over de diverse programma’s en als highlight verhalen van jongeren, die het meegemaakt hebben. Verhalen, die altijd eindigen met ‘Rotary bedankt’, ik zal dit jaar nooit vergeten’. Laten we toch als clubs ons inspannen meer jongeren deze kans te geven.Lelystad, dank voor het vele werk, dat jullie gedaan hebben voor deze dag.

Hartje- Herfstconcert

Vier Rotaryclubs, te weten Oldebroek, Zwolle, Zwolle-Noord en Zwolle-IJsselland organiseerden op 22 oktober jl. dit concert. Het concert werd gegeven door het Pommers Philharmonisch Orkest uit Polen. Na afloop was er gelegenheid tot napraten bij een live swingkwartet. 60% van de opbrengst gaat naar een gezamenlijk bepaald goed doel – in dit geval de bouw van een nieuwe manege van de Stichting Paardrijden Gehandicapten in Zwolle. 40% (elk van de clubs 10%) naar een door iedere club te bepalen doel. Prijzenswaardig initiatief. Het vergroot de band met je buurclubs en heeft een grote PR-waarde in de gemeenschap. Door andere afspraken kon ik het concert helaas niet meemaken, hetgeen me op mijn volgende item brengt.

Uitnodigingen

In het jaar dat je gouverneur bent, wordt je regelmatig uitgenodigd om evenementen van de clubs bij te wonen. Het is jammer als je de uitnodiging voor zo’n evenement te laat krijgt en een paar weken van te voren is helaas al vaak te laat. De agenda van een gouverneur stroomt al heel snel vol met clubbezoeken, districtsvergaderingen en landelijke vergaderingen. Daarom het verzoek, als je club iets organiseert en de aanwezigheid van de gouverneur op prijs wordt gesteld, leg dan alvast de datum vast, lang voordat officiële uitnodigingen de deur uitgaan. Dit geldt uiteraard niet alleen voor mij, maar ook voor mijn opvolgende gouverneurs.

Van de districtssecretaris

Maup van Dijk wordt als districtssecretaris gelukkig overspoeld met post. Daar is hij heel blij mee. Waar hij niet zo blij van wordt zijn de vele poststukken, die niet voldoende gefrankeerd worden. Daarom het verzoek de stukken even te wegen en de benodigde postzegels erop te plakken.