© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Nieuwsbrief juni 2008

060901_maandbrief-1

Rotary International

District 1590

theme

NIEUWSBRIEF

Juni 2008

 

D.Dijkstra

Governer 2007-2008
Wilhelminstraat 49
8651 AB Balk
Tel.+31 (0)514 581 252 E-mail: doekele.dijkstra@planet.nl

Geachte Rotarians van district 1590,

Deze maand is onze zwanenzang, maar wat een jaar was het!

·

De Multi District Conferentie van mei heeft duidelijk gemaakt: De wegblijvers hadden ongelijk. Wat een sprekers, wat een sfeer! Lees er over op http://www.rotary.nl/mdc/programma. Onze onvolprezen districtredacteuren hebben met Marcel Harlaar (Rotarian redacteur) een goede verslaggeving op het web gezet.

·

Vrijwel elke gouverneur heeft de clubbezoeken als hoogtepunt van zijn jaar ervaren. Niet gek als je beseft dat Rotary International gedragen wordt door de activiteiten en inzet van de individuele clubs.

·

Mijn opvolger staat te trappelen als de bekende schimmel van Sinterklaas. Niet alleen hebben wij (huidige gouverneurs) alle vertrouwen in het komende team, zij blaken zelf ook van zelfvertrouwen! Nooit zagen wij zo’n swingende groep zich presenteren op de Multi District Conferentie. Kijk nog maar eens een keer op de site….

·

BEDANKT! Graag wil ik de Rotary clubs van ons district en de Rotarians bedanken voor al het werk, de projecten, andere activiteiten, het fellowship en vooral alle pret die ik heb genoten. Het is een onvergetelijk jaar geworden. Dat geldt zowel voor mij, als voor mijn collega’s van de andere districten. Ons motto Rotary Shares is niet alleen het uitgangspunt geweest voor het jaar, het is ook slijtvast gebleken. Volgend jaar gaan we de goede dromen waarmaken. Voor het logo verwijs ik naar de nieuwsbrief van juli 2008….

·

NOG EENS BEDANKT! Tijdens ons gouverneurjaar zijn wij ondersteund door enthousiaste mensen: De Districtstaf, oud-gouverneurs van ons district, de enthousiaste bemanning van het RAN (Rotary Administratie Nederland) kantoor in Amsterdam, de staf in het Rotary Office Zürich en Evanston, Wilf Wilkinson (President RI), Bernard Rosen (Director Zone 13) en alle anderen die ons gevraagd en ongevraagd bij staan!

Vacatures

Landelijk:

De commissie MDJC (Multi District Jeugd Commissie) zoekt:

·

Voor de Commissie Long Term: een secretaris

·

Voor de Zomer Tours inbound activiteiten: een actieve Rotarian.

Enthousiaste Rotarians wordt gevraagd zich te melden bij Doekele Dijkstra (DG D1590) en/of Dick Huysman (voorzitter MDJC).

Los Angeles 2008

Als u dit leest zijn een aantal gouverneurs al op weg naar Los Angeles (stad van engelen). Veel hierover op www.rotary.org . Het volgend jaar gaan we naar Birmingham in Engeland. Daarover later meer.

CoL 2010

Een aantal malen zijn er oproepen gedaan voor de Council on Legislation (CoL). Tijdens deze bijeenkomst, die eens in de drie jaar wordt gehouden, is het mogelijk om de Rotary regels te wijzigen. De procedure hiervoor staat beschreven in de Manual of Procedures (MOP) die te downloaden is van www.rotary.org. Als een club hier een voorstel voor heeft dient hierover door de clubs in het district een besluit te worden genomen. Het Landelijk Platform van Districts-Afgevaardigden voor de Council on Legislation van 2010 nodigt de clubs uit om ‘enactments’ en/of ‘resolutions’ voor de CoL 2010 ter stemming voor te leggen, door deze niet later dan 15 augustus 2008 bij de gouverneur in te dienen. Deze voorstellen kunnen dan na goedkeuring door de overige clubs d.m.v. een ‘ballot-by-mail’ uiterlijk per 1 september door het Landelijk Platform in behandeling worden genomen.

Standaard Rotary Statuten

De op de Col 2007 gebaseerde standaard Rotary Statuten staan inmiddels op de landelijke Rotary site www.rotary,nl

Wijziging secretariaat Staf

Onze districtsecretaris Fred de Lange (RC Franeker) gaat, na 5 jaar het secretariaat met verve te hebben uitgevoerd, de Staf verlaten. Hij wordt per 1 juli opgevolgd door Onno de Vries (RC Groningen-Zuid). Heel veel dank aan Fred voor alle inzet besteed aan het werk binnen ons district en een welkom aan Onno in de Staf.

Laatste oproep: met GSE naar India

Er is een mogelijkheid voor 5 jonge mensen (25 tot 35 jaar en geen rotarian) die minstens 2 jaar een beroep uitoefenen en geen familielid in eerste of tweede graad zijn van een rotarian,om deel te nemen aan de unieke uitwisseling met het District 3120 in India (Uttar Pradesh). De reis is van 7 januari t/m 7 februari 2009. Aan de clubleden wordt gevraagd uit te zien naar jonge professionals die in India zich middels het GSE programma kunnen verbreden en verdiepen. Aanmeldingsformulieren zijn bij de clubsecretaris. Sluitingsdatum teamleden 7 juni!

Nadere informatie: Jaap Breugem, e-mail j.breugem@zonnet.nl

Voor hen die meer willen weten over allerlei interessante ervaringen van het GSE team uit ons district, dat NU in Brazilië D 4770 is, open dan de weblog: www.gse2008.nl

Afscheid GSE team Brazilië

Op 18 mei werd tijdens een farewell brunch in Lelystad afscheid genomen van het GSE team district 4770 uit Brazilië. De groep was zeer enthousiast over alle ervaringen en indrukken opgedaan in ons district. We kunnen terugzien op een goed georganiseerde, maar ook geslaagde uitwisseling. Alle clubs en Rotaryleden die hierbij waren betrokken, zeer veel dank voor alle inspanning en energie.

Afronding van het Rotaryjaar

De eventuele nog niet ingestuurde declaraties over het Rotaryjaar 2007-2008 dienen vóór 10 juli ingeleverd te worden.

Vervolgens de clubberichten en andere informatie vanaf 1 juli s.v.p. mailen naar mijn opvolger: Tjitte de Jong en de dan inkomend gouverneur Vera Kerremans. Hun gegevens staan vermeld in het Rotary Jaarboek.

Communicatie

Graag wil ik een ieder nog eens attenderen op onze districtwebsite voor nieuws via http:www.rotary.nl/d1590.

Maak er gebruik van en mail bijzondere clubacties door aan de districtwebmaster Kees Hoeksma, e-mail choeksma@adhova.nl

Voor kopij uit district 1590 t.b.v. De Rotarian, die van belang is voor meer dan de eigen club of eigen regio, kun je terecht bij de districtredacteur Henk Doevendans, e-mail henk@persbureaudoevendans.nl

Districtagenda

14/18 juni Rotary Conventie in Los Angeles

23 juni Intercity Regio I RC Leeuwarden

Tot slot

Nogmaals dank voor alle contacten, samenwerking en vertrouwen.

Ik wens mijn opvolger Tjitte de Jong, die op de Districts Assembly “The Rotary Foundation Service Award” ontving, een succesvol en plezierig Rotaryjaar 2008-2009.

ROTARY SHARES,

Een vriendelijke groet,

Doekele Dijkstra.