© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Maandbrief december 2009 - januari 2010

http://www.rotaryemmenmonarch.nl/Downloads/D1590/header.jpg

http://www.rotaryemmenmonarch.nl/Downloads/D1590/V_Kerremans.jpg

December 2009-januari 2010

Voor iedereen in het district, en de zijnen en de haren:

Een heel goed 2010, wat mij betreft verder zonder sneeuw, maar met licht en warmte!

Het thema van december was (te verwachten): Family, en dat van januari Rotary Awareness. Die twee zijn heel goed te combineren, en dus is het thema van deze maandbrief: The Family of Rotary.

Daar horen bij: Rotaract, Innerwheel, Past Rotary. Die hebben ook allemaal hun bijdrage geleverd. Klik op één van de logo’s hieronder klikt, ziet u de betreffende bijlage.

Dat is nog niet alles, uiteraard. Het wordt tijd om vooruit te kijken naar 27 maart, de Districtsconferentie. Het thema daarvan is Laaggeletterdheid, en het programma zal u verrassen en verbazen. Ik mag nog niet alle (hoge) gasten bekendmaken, maar u kunt zelf ook bedenken wie je bij zo’n onderwerp kunt verwachten.

Het programma ziet er voor de middag zo uit:

Inleiding door Yvonne Kroonenberg

Paneldiscussie over laaggeletterdheid met mensen ‘uit het veld’ geleid door Dieuwertje Blok

Toelichting op het project “De Bijbel voor laaggeletterden”

Onthulling van ‘het goede doel’

Prijsuitreiking aan een persoon die zich zeer verdienstelijk gemaakt heeft voor laaggeletterden. NB: u hebt daar als club een brief over ontvangen van de werkgroep Laaggeletterdheid van het district. De werkgroep stelt het zeer op prijs nominaties te ontvangen: patty-ament@wxs.nl.

Er is een pauze, een borrel achteraf en we hopen op zo’n 400 gasten, Rotarians en anderen. U kunt zich nu vast opgeven: m.klok@g2k.nl

‘s Avonds komt er een vervolg in de vorm van het Unicef-gala, met eveneens bijzondere gasten/artiesten. Laaggeletterdheid komt niet alleen in Nederland voor (12% van de bevolking) maar ook in de rest van de wereld.

Unicef besteedt daar aandacht aan, en zal een inleiding verzorgen.

Daarna volgt een voortreffelijk meergangendiner,afgewisseld door optredens van buitengewone artiesten.

De directeur van Sotheby’s zal een bijzondere veiling leiden. Ik verklap nog niet alles, maar u wilt er bij zijn, dat voorspel ik u. Opgave bij tj@dewitthamer.nl Er zijn tafels te koop, 8 personen, of losse stoelen.

Uiteraard komen er in de loop van de maand uitnodigingen uw kant op; houd uw mail en de districtswebsite in de gaten. Reserveer in ieder geval de datum: 27 maart 2010.

Nieuws uit het district

De training voor inkomend voorzitters, Pets, vindt dit jaar plaats in Emmen, op 19 en 20 maart. Aansluitend is er de DistrictsAssembly, waar de gouverneur voor 2012-2013 zich zal presenteren.

RBC’s (Regionale BesturenContacten) worden gehouden op: 20 januari, RC Drachten, 19 januari RC Lelystad Batavia, (?) februari, RC Coevorden. Intercitymeeting, regio IV, 15 februari, RC Raalte.

Het is alweer even geleden, maar het GSE-team is terug van hun reis naar Letland en Zweden. Ze doen uitgebreid en heel leuk verslag van hun belevenissen: Lees verder

Clubs zitten niet stil, en ik vind het leuk u te verwijzen naar het stuk van RC Dokkum, die in samenwerking met de Lions een grootse veiling georganiseerd heeft, met een opbrengst om trots op te zijn: Lees verder

Ook RC Leeuwarden had een bijzonder project: de Super Opkikkerdag. Lees hun verslag: Lees verder

En tot slot: RC Emmen bedacht voor Sinterklaas iets anders: Lees verder

Overigens: dank aan RC Oosterwolde, die voor de komende twee jaar zo’n 5500 Euro apart legt voor de bestrijding van polio. Eerst al RC Staphorst-Reestland met 6500 Euro, nu Oosterwolde: het is geweldig! Ook de rondgang met mijn spaarpotje heeft al zo’n 2500 Euro opgeleverd, en ik ben nog niet eens aan het eind van de bezoeken.

Projecten Oenkerk en Ghitunguri

Clubs hebben in november en december brieven en telefoontjes gekregen over deze projecten. Er kan onduidelijkheid bestaan over de status daarvan. Daarom het volgende: Oenkerk en Ghitunguri zijn geen districtsprojecten. Er zijn helemaal geen districtsprojecten; ik houd er niet van clubs goede doelen op te leggen. Dat ik aandacht vraag voor Laaggeletterdheid en Polio is u niet ontgaan, maar daar blijft het bij. Uiteraard kunt u, als de club dat wil, uw bijdragen aan Oenkerk en Ghitunguri blijven geven, maar dat is uw eigen keuze.

Met vriendelijke groet,

Vera Kerremans