© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.
xx

januari 2022



nummer 3

 

En daar is dan eindelijk licht aan het eind van de tunnel!

De coronabeperkingen worden flink versoepeld en wij mogen elkaar weer fysiek ontmoeten voor onze reguliere bijeenkomsten.

Ik heb de afgelopen weken vele clubs virtueel moeten bezoeken. Hoewel de virtuele bijeenkomsten een goed alternatief zijn, gaat er niets boven echte ontmoetingen.

 


 

 

assistent-gouverneur gezocht

 

Met ingang van 01-07-2022 is de functie van assistent-gouverneur in de regio IIIa vacant.

De volgende clubs vallen onder deze regio:

Assen-Noord, Coevorden, Emmen, Emmen-’t Loo, Emmen Monarch en Westerwolde-Hondsrug.

De reden is, dat de huidige functionaris, Lex Spiegelaar, volgend jaar voorzitter van zijn club wordt.

De assistent-gouverneur ondersteunt zo veel mogelijk de gouverneur en is mede verantwoordelijk voor het organiseren van o.a. de RBC’s en pre-PETS. Je bent als assistent-gouverneur mede-vertegenwoordiger in het districtsbestuur.

Voor informatie kun je contact opnemen met Lex, de gouverneur en/of de inkomend gouverneur.


 

 

planning bezoek gouverneur doorgeven vóór 15 februari 2022

 

In juli vindt de gouverneurswissel plaats en neemt Gerda Breeuwsma het stokje van mij over. Ze zet als gouverneur in op verbinding tussen de clubs en wil tijdens het gouverneursbezoek graag telkens drie tot vijf clubs bezoeken in een gezamenlijke bijeenkomst. Dit is tijdens de pre-PETS in november 2021 besproken met de inkomend voorzitters.

Het is aan de inkomend voorzitters om vóór 15 februari '22 door te geven met welke clubs, wanneer en waar de gezamenlijke gouverneursbijeenkomst wordt georganiseerd.

Daarbij graag de voorkeursdatum en een alternatieve datum doorgeven. Het clubbezoek kan plaatsvinden vanaf juli '22 t/m februari '23. De gegevens kunnen worden doorgeven aan de assistent-gouverneurs:

.

De definitieve jaarplanning wordt op de PETS van 12 maart a.s. gedeeld met alle inkomend voorzitters.

 

 

PETS op 12 maart 2022

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijvingHet PETS ofwel het verplichte 'president-elect training seminar' voor de inkomend voorzitters vindt plaats van 11.00 - 16.00 uur. Het PETS vindt deze keer fysiek plaats in restaurant de Hildenberg, Gruun 5 in Appelscha. Als het fysiek niet mogelijk is, wordt er een online PETS georganiseerd. Het PETS wordt een verbindende en inspirerende bijeenkomst voor alle ruim 60 inkomend voorzitters van de Rotaryclubs en Rotaractclubs van district 1590. De deelnemers ontvangen zo spoedig mogelijk de officiële uitnodiging voor het PETS.

 

 

ALV/districtsassembly

 

Afbeelding met cosmetisch

Automatisch gegenereerde beschrijvingDe algemene ledenvergadering/districtsassembly van district 1590 vindt virtueel plaats op zaterdag 14 mei van 10.00 - 11.30 uur.

De agenda en bijbehorende stukken worden t.z.t. gepubliceerd, evenals de link om deel te nemen.

 

 

jeugdzaken

 

Graag wil ik nogmaals aandacht vragen voor al onze jeugdprojecten. De MDJC draait alweer op volle toeren.

In ons district hebben we 16 kinderen die dolgraag weg willen. Daar horen ook 16 clubs bij die uitzenden en ontvangen. En daar wringt het wat. Het goede nieuws is dat 13 kinderen en clubs een match gevonden hebben. Voor drie kinderen zoeken we nog een passende oplossing.

In de volgende nieuwsbrief gaan de drie nog zoekende kinderen zichzelf presenteren. We gaan er vanuit dat we voor alle kinderen een oplossing vinden.

 


 

 

Nieuwe leden werven?

Meld jouw club aan voor de week van de open clubbijeenkomsten - 4 t/m 9 april 2022

 

Afbeelding met tekst, illustratie

Automatisch gegenereerde beschrijvingIn de week van 4 t/m 9 april a.s. wordt landelijk de eerste week van de open clubbijeenkomsten georganiseerd. Veel Rotary- en Rotaractclubs in Nederland organiseren dan een open clubbijeenkomst voor potentiële leden en andere geïnteresseerden. Iedereen kan hiermee laagdrempelig kennis komen maken met Rotary.

Deze actieweek wordt landelijk onder de aandacht gebracht door middel van persberichten, social media posts, advertenties en een speciale website. Door alle open clubbijeenkomsten in dezelfde week te plannen kunnen we meer zichtbaarheid genereren, wat leidt tot meer belangstelling, imagoverbetering en aanmeldingen van nieuwe leden. Deelnemende Rotaryclubs aan deze actieweek worden o.a. ondersteund met een concept draaiboek, wervingsmateriaal, tekst voor een uitnodiging en persbericht en voorlichtingsmateriaal. De Rotaryclubs worden ook vermeld op de speciale promotiewebsite. Deelname is gratis! Doe mee aan de week van de open clubbijeenkomsten en laten we samen ervoor zorgen dat Rotary gaat groeien.

 


 

 

 

Rotaryjeugdstimuleringsprijs

 

Het filmpje links is één van de inzendingen van vorig jaar

De verkiezing van de winnaar van de Rotary Jeugdstimuleringsprijs vindt deze keer plaats op zaterdag 21 mei. Alle informatie vind je in onderstaande link

 


 

 

 

Rotaryfestival

 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijvingEr wordt op dit moment flink gewerkt aan een mooi programma in DeFabrique voor meer dan 3000 Rotarians en hun familie, vrienden, kennissen, collega’s, relaties en sponsors. Binnen de thema’s gezondheid, empowering girls, DEI en duurzaamheid/leefmilieu/klimaat zijn de volgende klinkende sprekers al vastgelegd:

 

Nic Balthasar is de klimaatgoeroe uit België is bekend van radio en televisie en staat garant voor een prikkelend verhaal.

Martina Vijver mag zich de # 2 in Europa noemen over invloed van menselijk handelen op het ecosysteem.

Motalib Weijters ontwikkelde zich van straatjongen in Bangladesh naar een succesvolle en vooral maatschappelijk betrokken zakenman.

Marian Spier, social entrepreneur en powervrouw, die het verschil maakt voor ‘DEI empowering girls’.

Sanj Srikanthan, CEO van ShelterBox en man met een missie als het gaat om humanitaire hulp.

Anneke Assen, oud-gouverneur van D1550, werd benoemd door RID Urz Klemm als Rotaryambassadeur voor empowering girls.

 

Gekozen is voor een combinatie van infotainment (Charles Groenhuijsen nodigt gedurende de dag interessante sprekers uit aan zijn tafel), entertainment (al toegezegd hebben Ruth Jacott, ABBA Fever Band, Soul Brothers, Douglas & Rosenberg en de ‘SpaceBuzz’ van André Kuipers), en de inspiratiemarkt waarbij zeker 35 Rotaryclubs zich presenteren met hun meest succesvolle en aandacht vragende activiteiten. In de vorm van een ‘open space meetingsmarkt’ kan er verder meegedacht en bijgeschaafd worden.

164 clubs zijn al aangemeld, dat wordt dus een feest van ontmoeting en inspiratie! Individuele leden kunnen zich binnenkort via de website ook aanmelden.

 


 

 

 

Shop till you drop!

 

Afbeelding met mensen, plein, zaal, zuilenrij

Automatisch gegenereerde beschrijvingAls je van 4 tot 8 juni naar Houston komt voor de RI-conventie, kun je maar beter een extra koffer meebrengen. De stad is beroemd om zijn winkelaanbod, van luxueuze boetieks tot charmante lokale adresjes. In “The Galleria” in uptown Houston vind je honderden winkels verspreid over een verbazingwekkende 22 hectare.

 


 

 

 

met vriendelijke groeten,

 

Steven Helfrich, gouverneur 2021-2022

 

dg2021-2022@rotary-d1590.nl

+31 6 51 27 62 96