JEUGDZAKEN

  

In de maand mei staat voor Rotary International het thema "jeugdzaken" centraal. 

 

Youthservice, ook wel new generations genaamd, is naast clubservice, vocational service, communityservice en international service de vijfde avenue of service. Rotary International kent een aantal jeugdprogramma's die clubs een stimulans geven om de jeugd en jongeren meer en actiever te betrekken bij hun serviceprojecten. 

Iedereen kent wel de internationale jeugduitwisseling van een jaar. In deze maandbrief wil ik graag extra aandacht vragen voor twee andere programma’s voor de jeugd:

 

  • Het eerste is het family-to-familyprogramma. Het is een korte uitwisseling met een leeftijdgenoot van 2x2 of 2x3 weken. Het betekent dat je voor die periode bij een gezin in het buitenland woont en dat jouw partner ook bij jou in Nederland komt. Het is bedoeld voor de leeftijdscategorie van 16 tot 19 jaar.
MEER INFORMATIE...

 

  • Heel veel Europese landen organiseren in de periode van juni t/m september zomerkampen van  2 weken. De laatste jaren worden er ook Zomerkampen in Canada, de V.S. en Taiwan georganiseerd. Er worden groepen van 10 à 20 deelnemers gevormd met een zo groot mogelijke spreiding van nationaliteiten. Deze groepen zijn te gast bij Rotaryclubs die een informatief, toeristisch of sportief programma organiseren. Meestal verblijft men in (Rotary)gezinnen of hostels waarbij Rotarians de leiding hebben. De leeftijd van de deelnemers varieert van 15 - 21 jaar. Deelname is mogelijk voor kinderen van Rotarians en van niet-Rotarians.
MEER INFORMATIE...