KORT DISTRICTSNIEUWS

  • vacatures

    We zijn nog op zoek naar mensen die iets willen doen op districtsniveau en wel voor:

    * De districtscommissie jeugd
    * De districtscommissie vocational service
    * De districtscommissie international service

    Ben je geïnteresseerd in één van deze commissies laat het ons dan weten en neem contact op met Francie Kaaijk of Marijke Inklaar.

  • milieucommissaris

     
    door Rebecca Siebinga, voorzitter commissie leefomgeving
     

    Bijna alle clubs hebben een watercommissaris. Nu de leefomgeving een nieuw aandachtsgebied is van Rotary, kan er ook een milieucommissaris worden aangesteld (LeAd functie 20 ). Samen met de watercommissaris zou dit een mooi duo kunnen vormen om in de club het gesprek aan te gaan en activiteiten op te zetten.

    De leden van de districtscommissie leefomgeving komen graag een keer langs voor een inspirerende presentatie.

  • kandidaat-leden die zichzelf aanmelden

     
    Tja… het is soms even wennen…

    Als iemand zich zomaar online aanmeldt omdat hij/zij geïnteresseerd is in het lidmaatschap van Rotary. En dat kan! Rotary International biedt die mogelijkheid namelijk al jaren! Een groot aantal van jullie clubs heeft inmiddels via de districtscommissie ledenbeleid al eens een online aanmelding toegestuurd gekregen en we merken dat niet iedere club daar soepel mee om weet te gaan. En ja, er zijn ook weleens negatieve ervaringen gemeld.

    En toch …! Zestig procent van de online aanmeldingen in ons district hebben in het lopende Rotaryjaar geresulteerd in een lidmaatschap. Er liggen dus wel kansen voor ons...

    Het advies van de commissie is dus; neem in ieder geval snel contact op met de kandidaat, ga in gesprek en kijk of er een goede match tot stand kan komen. Vertel open en eerlijk wat de toelatingsprocedure is en manage de verwachtingen. 

    Vind je de kandidaat an sich geschikt, maar past hij/zij bijvoorbeeld niet in het “classificatiegebouw” van jouw club, overleg dan even met jouw assistent-gouverneur of iemand van de districtscommissie ledenbeleid om te kijken of er een alternatief geboden kan worden.

    Jaap Bos, voorzitter districtscommissie ledenbeleid


    ZIE OOK...