ECONOMISCHE EN SOCIALE ONTWIKKELING

ZIE OOK...

719 miljoen mensen leven van minder dan $2,15 per dag. Dat is 9,2% van de wereldbevolking. Naar schatting leven 356 miljoen kinderen in extreme armoede. Wereldwijd zijn er ongeveer 1 miljard kinderen die basisbehoeften als voeding of schoon water missen. Dat betekent: geen toegang hebben tot voldoende voedsel, schoon drinkwater, een veilige plek om te wonen en sanitair. 

In 2019 is de absolute armoedegrens door de Wereldbank op een bestedingsbudget van minder dan 2,16 dollar per dag, wat neerkomt op een maandinkomen van minder dan 57 euro.

De grens in Nederland voor een alleenstaande persoon ligt op zo'n 1.500 euro per maand. De afgelopen jaren neemt het aantal mensen onder de lage inkomensgrens gelukkig af. Toch blijkt uit onderzoek van het Armoedefonds dat meer mensen aankloppen voor hulp bij armoedehulporganisatie. De regio Groningen spant de kroon: hier hebben 11 van de 27 gemeenten een bovengemiddeld armoedepercentage. Er zijn ook arbeidsmarktregio's waar geen enkele gemeente boven het landelijke armoedepercentage uitkomt.


STICHTING ROTARKIDS KAN KINDEREN HELPEN

MEER INFO...