© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Samen tegen Rhabdoide Kinderkanker

SAMEN TEGEN RHABDOIDE KINDERKANKER

Maligne rhabdoïde tumor (MRT) is een kwaadaardige, uiterst zeldzame en zeer agressieve tumor met helaas een zeer slechte prognose. Deze tumor komt voor in de nieren, maar kan ook voorkomen in andere zachte weefsels of in de hersenen, waar het wordt aangeduid als atypische teratoïde / rhabdoïde tumor. Vroeg of laat gaat de tumor vaak weer groeien na een behandeling.

Maligne Rhabdoide Tumor komt het meest voor bij baby’s en peuters; de gemiddelde leeftijd van de diagnose is 15 maanden oud. Er worden elk jaar in Nederland ongeveer 5 nieuwe gevallen van kwaadaardige rhabdoïde kinkerkanker gediagnosticeerd. Cellen van een kwaadaardige rhabdoïde tumor kunnen zich verspreiden (uitzaaien) naar andere delen van het lichaam. Vaak is de tumor al uitgezaaid als het ontdekt wordt, waardoor deze moeilijk te genezen is.


DENNIS EN SHARON VERLOREN HUN 3-JARIGE ZOONTJE

Dennis en Sharon van Eeren uit Numansdorp verloren in november 2022 hun 3-jarige zoontje aan een rhabdoïde-tumor in zijn lever en als rouwverwerking staat hun leven in het teken van fondswerving. Zo hopen zij te kunnen bijdragen aan een grotere kans voor kinderen met deze ziekte in de toekomst en dat ook deze kinderen weer 1000 dromen mogen hebben in plaats van de ene van genezing.

Wij dragen daar met ons benefiet graag aan bij, maar Dennis is zelf echter ook actief en door het lopen van de marathon van Rotterdam in 2023 en diverse andere acties heeft hij al heel wat geld weten in te zamelen voor de Jarno Drost Research Group van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht waar hun zoontje destijds in behandeling was.

De fundraisingactie van Dennis en Sharon zelf is te vinden op samentegenrhabdoide.nl.


GOLFBENEFIET OP ZATERDAG 13 SEPTEMBER 2024 | GC CROMSTRIJEN

Om Dennis en Sharon van Eeren te ondersteunen hopen we met onze golfbenefiet zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Door deel te nemen aan deze Golfbenefiet draagt u bij aan dit mooie doel en krijgt u er een gezellige sportieve dag voor terug!

Iedereen kan op ons golftoernooi inschrijven!

Lees meer over de Golfbenefiet