© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Bestuurswissel

In juli vindt jaarlijks de bestuurswissel plaats binnen de club. 

Dit betekent dat de zittende voorzitter zijn taken overdraagt aan de inkomende voorzitter. Daar horen diverse attributen bij zoals de voorzittersketen, een hamer en belletje en tegenwoordig ook de ‘club’-blazer, gemaakt van vaantjes (vlaggetjes) die we hebben ontvangen bij bezoek aan of ontvangst van andere Rotaryclubs.

Tijdens de bestuurswissel draagt niet alleen de voorzitter de verantwoordelijkheid over, ook de leden van het bestuur; de secretaris en penningmeester, dragen hun taken officieel over aan de inkomende bestuursleden. Daarnaast komen de voorzitters van de diverse avenues en commissies aan het woord. Zij geven een korte samenvatting van wat er van de gemaakte plannen terecht is gekomen en dragen het zogenaamde functieboek over aan de nieuwe voorzitter.


De nieuwe voorzitters van de avenues, zoals Community services (goede doelen activiteiten), Youth services (aandacht voor jeugd), Vocational services (ethische kwesties) en International services stellen hun team voor. Over een maand tijdens clubzaken worden de plannen voor het nieuwe clubjaar gepresenteerd en eventuele voorstellen en besluiten aan de leden voorgelegd. Zo wordt de agenda voor het nieuwe jaar gepland.

Het nieuwe jaarthema ‘Bron van inspiratie’ zal een veelzijdig en verassend jaar met zich meebrengen. Omdat iedereen door hele verschillende mensen, ideeën of zaken geïnspireerd (kunnen) raken. We kijken uit naar dit nieuwe clubjaar, waarin we ons 70-jarig bestaan zullen vieren!