© 2024 Rotary in Nederland.
Alle rechten voorbehouden.

Laatste kans op verse mosselen van Rotary op laatste Monnickendammer Visdag 2024

Of het nu kwam door de grootste mosselpan ter wereld of door het prachtige zomerweer: afgelopen vrijdag was het gezellig druk op de derde Monnickendammer Visdag van 2024. Ook de verse mosselen, knapperige frietjes en gekoelde drankjes vonden gretig aftrek onder het publiek. Vrijdag 16 augustus is alweer de laatste Monnickendammer Visdag van dit jaar en Rotaryclub Monnickendam is er weer bij om de opbrengst voor de goede doelen te verhogen.

Oude ambachten, kinderactiviteiten, visrokers, straattheater, demonstraties in de oude visafslag en natuurlijk het proeven van vis staan ook op de laatste Monnickendammer Visdag, op vrijdag 16 augustus van 11.00 – 17.00 uur, weer op de agenda. Henriëtte Gerlsma, jaarvoorzitter Rotaryclub Monnickendam hierover: “Er is van alles te zien, te doen en te beleven en we zien dat niet alleen bewoners, maar ook mensen uit de regio én toeristen de weg naar de Visdagen weten te vinden. De setting aan de historische binnenhaven van Monnickendam valt bij de bezoekers in de smaak. Net als onze mosselen!”


Van “moules et frites” tot “mejillones y patatas fritas”, toeristen uit alle windstreken genieten van de verse mosselen, die afgelopen vrijdag in de grootste mosselpan ter wereld werden gekookt met vers gesneden groenten, kruiden en een scheutje wijn. Rotarylid Rob Putter legde voor een dag zijn schilderskwast neer en schepte met veel plezier het ene na het andere bakje mosselen vol:
De mosselen zijn vrijdagmorgen vers aangekomen en daarna met liefde bereid en dat proef je! We hadden veel bekijks met de grootste mosselpan ter wereld en dat zorgde ervoor dat we compleet uitverkocht waren aan het einde van de dag, met een mooie opbrengst voor de goede doelen als resultaat!

Laatste kans om te smullen

Alle 41 leden van Rotary Monnickendam zetten zich geheel belangeloos in om ook tijdens de Monnickendammer Visdagen geld op te halen voor het goede doel. Henriëtte: “Elke vrijdag zijn circa twaalf leden in wisseldiensten en achter de schermen in touw om de mosselen hier te krijgen, de marktkraam op te bouwen, de mosselen en frites te bereiden en aan de man te brengen en daarna de boel weer op te ruimen. Doordat iedereen hier vrijwillig aan bijdraagt kunnen we straks een zo groot mogelijk opbrengst overdragen aan de twee goede doelen van dit jaar: het jaarlijkse MOVAK huttendorp dat Cultureel Centrum de Bolder organiseert en de Juniorzolder en het educatiepakket voor kinderen van Waterlandsmuseum de Speeltoren. Na de laatste Monnickendammer Visdag op 16 augustus maken we de balans op en daarna overhandigen we de opbrengst aan beide doelen!


▬▬ DOWNLOAD HET PERSBERICHT ▬▬